OM ROLFSTED TAEKWONDO

  • Afdelingens værdier

Rolfsted Taekwondo stiler mod, at det skal være sjovt at træne taekwondo. Derfor lægges der vægt på, at der er en god positiv tone og stemning før, under og efter træningen.

Formålet med træningen er at forbedre sig, og der vil derfor også indgå elementer, som udfordrer ens udholdenhed og fysik.

Det skal være trygt at træne i Rolfsted Taekwondo, og derfor er det altid i orden at sige til, hvis træningen bliver for intens. Dette er især vigtigt, når der trænes selvforsvar. Realistisk selvforsvar inkluderer også psykisk pres – men det er kun for de modige og øvede. Intens træning kan også være hårdt for kroppen, og når fødselsattesten er +29 år, så er det rigtigt vigtigt at lytte til sin krop. Hellere træne 80% og så kunne træne næste gang, end at træne 110% og få en skade, som først er helet om en måned.

  • Graduering

Graduering eller bælteprøve er kulminationen på effektiv træning. Her får eleven lov til at vise den gradueringsberettigede, at eleven fortjener sin næste bæltegrad. Eleven indstilles til graduering af instruktøren, man vælger ikke selv.

Graduering til kup-grader (hvidt til rødt bælte med 3 snipper) kan tidligst ske 3 måneder efter sidste graduering. I RIF Taekwondo tilstræbes der afholdelse af graduering 3 gange om året for elever på Udviklingsholdet og 2 gange om året for elever på Børn og Forældreholdet.

  • Har du dyrket taekwondo før?

Har du dit gamle bælte eller taekwondo-pas liggende i skabet, så er det bare at finde det frem og komme i gang igen. Det er der heldigvis mange, der gør, og glæden ved at stå i dojangen, i dobok og med sit gamle bælte er helt fantastisk.

Har du smidt det hele ud, så kig forbi alligevel, så tager vi en snak om tingene og finder en løsning. Har du opnået det blå bælte for 15 år siden, så opfordres du til at starte med blåt bælte – det kommer rimeligt hurtigt tilbage…